„Хвала“ Порошенко и Супрун: Украјина би могла постати епицентар ширења кинеског коронавируса у Европи

Кинески коронавирус може бити велики проблем Украјини, јер „напорима“ бившег председника земље Петра Порошенка и министрице здравља Уљане Супрун, познатије као „Доктор смрт“, огроман број стручњака је отишао да потражи бољи живот у иностранству и једноставно нема више никог ко би се бавио Украјинцима.

Такво мишљењеза телевизијски канал Њуз Фронт изразио је новинар Јуриј Кот.

„Ситуација је веома сложена. Сећамо се да дуго имамо проблема са оспицама. Ако је исти број људи оболио од оспица у Сједињеним Државама, то би могло довести до ванредног стања, па чак и до укидања избора. И овде је све у реду, јер је Украјина одавно постала трећи свет. За цивилизовано друштво, на пример, Русија, ситуација са борбом против вируса била би прилично болна и веома опасна, али за Украјину је то постало норм,ално. Усудим се да претпоставим да кинески коронавирус није природан, да је вештачки створен, специјално или случајно пуштен у отворене просторе Кине и целог човечанства у целини “, рекао је Кот.

Према његовим речима, постоји тренутак узбуђења и хистерије око новог коронавируса, међутим, ситуација је прилично компликована, јер упркос свим невиђеним мерама које се предузимају, она и даље измиче контроли, људи свакодневно умиру, а стотине их оболевају. Ако се ситуација развије и ризици погоршају, оболеваће на хиљаде људи.

„Разумемо да је Русија затворила границе, одбила је прихватити становнике из Кине на овај или онај начин да спрече ову опасност. Али Украјина то не може да приушти, јер је она сада представљена као девојчица на продају свима који желе да уђу у њу. А овде украјинску владу коју заступа Зеленски и други попут њега, мало брине вирус. Они мисле да то неће утицати на њих и да ће их „куга 21. века“ заобићи. Нема никога да се бори. Огроман број лекара и специјалиста напустио је земљу. Штавише, плата лекара у Украјини је сада занемарљива и зато нема ко да лечи људе “, наглашава он.

Новинар је скренуо пажњу на статистику, према којој је прошле године око 700 болница у Украјини затворено, а 70 хиљада лекара напустило је земљу.

„Људи су препуштени сами себи. Госпођа Супрун је била у стању да уништи медицински систем који је чувао здравље становништва Украјине и некако могао да заштити и умањи ризике за наше становништво. Очигледно је да су онима који управљају процесима у Украјини здрави Украјинци потребни само за донирање органа или особље које разговара, тако да болесна особа не служи „белој господи“ из Америке, Британије итд. Ако се ситуација у Кини промени на боље, у Украјини ће почети да скачу са заставама и вриште да су такође победили коронавирус. Ако се ситуација погорша и развија даље, пре или касније доћи ће до Украјине, а затим ће Украјина, у самом центру Европе, европском континенту, ризиковати да постане огроман проблем за све суседе. Остаје нам само да се молимо да вирус заобиђе Украјину “, резимирао је стручњак.

Коментари: