Нема промена у политици Москве према Кијеву

Нема промена у политици Москве према Кијеву, а руска стратегија никада није била заснована на сукобу са Украјином, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Портпарол руског председника се осврнуо на наводе медија да је помоћник руског председника Владислав Сурков напустио државну функцију због промене политике према Украјини.

„Већ смо говорили о томе да не може бити речи ни о каквој промени. У овом случају смо чули само лично мишљење, ништа више. Стратегија Кремља се никада није заснивала на идејама конфронтације с Украјином. Лидер државе је више пута говорио да се Русија залагала и наставља да се залаже за успостављање односа између две земље, јер таква ситуација није прихватљива и противречи историјској логици. Заправо, стратегија је одувек била заснована на томе“, истакао је Песков.

Он је додао да се не може говорити о било каквим променама када је реч o Суркову.

„Сурков је такође укључен, де јуре. Понављам, он у овом моменту остаје на функцији помоћника председника, а по потреби је укључен и помоћник председника Јуриј Ушаков, Одељење за међународна питања. По потреби се укључују разна одељења, као и увек када је реч о председничкој администрацији“, додао је Песков.

Восток

Коментари: