Побегао нападач који је извршио масакр на Тајланду

Специјалне снаге тајландске полиције и војске лоцирали су војника који је усмртио више од 20 људи у тржном центру. Међутим, после размене ватре, нападач је успео да побегне, јавља Thai Rath TV.

У размени ватре рањена су два специјалца.

У међувремену, из тржног центра у граду Након Рачасима на Тајланду евакуисани су сви посетиоци.

Припадници тајландске полиције и војске заједнички су упали у трговински центар, у којем је огорчени припадник војске насумично пуцао на људе.

Најмање 20 особа је убијено, док је 21 рањена када је војник отворио насумичну ватру, саопштио је портпарол полиције.

Наредник Џакрапанта Тома убио је свог заповедника и још двоје људи, па украо оружје из војног кампа, рекао је портпарол Министарства одбране за Би-Би-Си.

Осумњичени се потом одвезао до центра града, који је удаљен више од 250 киометара од Бангкока, и ушао у тржни центар, где се верује да се и даље налази.

Локални медији објавили су и снимак војника како излази из аутомобила испред тржног центра и пуца, док људи беже.

АП преноси да је мотив за напад спор око земље. Осумњичени је објавио слике напада на друштвеним медијима, а дан раније на свом Фејсбук налогу написао је да је „Смрт неизбежна за све“.

Он је такође објавио фотографију на којој изгледа као да држи пиштољ у руци.

У једном тренутку, након што је већ почео да пуца, упитао је на друштвеним мрежама „Да ли да одустанем?“, а потом његовом налогу више није могло да се приступи

Власти су затвориле тржни центар Терминал 21 у Након Рачасими, док покушавају да пронађу осумњиченог.

Војници и полицајци ушли су у зграду и било је извештаја о новим пуцњавама.

Из Министарства здравља речено је да су сва тела изнесена, али да се не зна има ли још повређених.

Мајка осумњиченог доведена је у тржни центар како би покушала да га наговори да се преда.

Министар јавног здравља Анутин Чарнвиракул потврдио је да је 16 људи погинуло на лицу места, а још четворо је умрло касније у болници.

Повређена је 31 особа, од којих је 10 у критичном стању.

Све је почело касно по подне у војном кампу „Суатам фитак“, где је погинуо заповедник којег је „Бангокок пост“ идентификовао као пуковника Анантарот Красаеа. Лист наводи да су тамо погинула и 63-годишња жена и још један војник.

Фејсбук је упутио саучешће жртвама и њиховим породицама, наводећи да на тој друштвеној мрежи нема места ни за кога ко чини или подржава такве злочине.

Спутник