Грчка протестује против миграната, у протестима учествују и функционери

Мигрантска криза довела Грке до очајања.

У покушају да задрже мигранте на егејским острвима, грчке власти су одлучиле да тамо направе додатне кампове за мигранте. Овај приступ је веома разочарао људе Лезбоса, Хиоса и Самоса. Заједно са представницима локалних власти отишли ​​су у Атину, где су покренули велику акцију у близини зграде Министарства унутрашњих послова.

Раније су у Министарству унутрашњих послова затражили да се на острвима пронађу додатне територије за изградњу кампова. То је упркос чињеници да је на неким острвима број миграната већ премашио број локалних становника.

Гувернер северних егејских острва Константинос Мутсурис већ је изјавио да ће локално руководство учинити све да влада земље одустане од своје скандалозне идеје.

Вреди напоменути да је ово далеко од првих протеста становника грчких острва. У јануару су тражили да власти убрзају пребацивање миграната на копно. Уместо тога, Атина разматра могућност изградње нових институција на острвима, које ће бити пројектоване за 20 хиљада људи. Сада је око 40 хиљада избеглица већ на острвима Егејског мора. Чувају се у камповима који су предвиђени за само 6,2 хиљаде људи.

Коментари: