Лавров писао Дачићу: Добри односи Србије и Русије доприносе јачању безбедности на Балкану

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је честитку поводом Дана државности Србије од министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, у којој се наводи да су односи две земље достигли ниво истинског стратешког партнерства.

„Високи ниво поверења и интензитет руско-српског дијалога, укључујући сарадњу између спољнополитичких ресора, сведоче о томе да су односи између наших земаља достигли ниво истинског стратешког партнерства“, навео је Лавров у честитки.

Он је додао да је убеђен да ће вишевековне традиције пријатељства и узајамне подршке неизменљиво доприносити даљем продубљивању билатералних веза и реализацији читавог комплекса планираних иницијатива.

То потпуно одговара интересима народа Русије и Србије и доприноси јачању безбедности у балканској регији, наводи Лавров.

„Желим ти добро здравље и даље успехе у твом одговорном раду, а братском српском народу мир и добробит и просперитет“, наводи се у честитки шефа руске дипломатије, коју је пренело Министарство спољних послова.

Спутник

Коментари: