НАТО покреће план за заузимање Србије

Западни блок оставља Србију у тоталној изолацији, изјавио је за „Политнавигатор“ руски политиколог Олег Бондаренко коментаришући почетак процедуре приступања Северне Македоније НАТО-у.

 

Према његовим речима Запад предузима посебне мере како би приморао Србију на сарадњу.

„Ово је прстен који се затвара око Србије“, наглашава експерт. „У будућности ће то довести до његове апсорпције од стране савеза.“

Бондаренко је напоменуо да је Македонија увек била важан и скоро једини регионални савезник Србије. Односи између земаља су увек били добросуседски, што је такође одговарало Скопљу.

„На крају крајева, Бугари сматрају да су Македонци Бугари, с Грчком је било спорова око имена. Испада да је слабљење Македоније удар за Србију “, објашњава политолог.

Припрема Македоније за њен улазак у НАТО траје годинама, наставља Бондаренко. Из тог разлога, 2016. године у земљи је организована револуција у боји, која је збацила Николаја Груевског са места премијера. Тада је земља преименована из Македоније у Северну Македонију да би се решио сукоб са чланицом НАТО-а Грчком. Име је промењено чак и поред тога што референдум није успео. Одзив на плебисциту био је свега 37 одсто од потребних 50 одсто.

 

Коментари: