Додик: Уставни суд БиХ ради по налогу страних центара моћи

Пређена је црвена линија деловања, Уставни суд БиХ је лакрдија и ради по налогу светских центара моћи, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Милорад Додик (фото: Лола Ђорђевић)

Извршни комитет СНСД одржао је проширену седницу на којој је дата подршка одржавању седнице Народне скупштине РС у вези са „антидејтонским деловањем Уставног суда БиХ“, а председник странке Милорад Додик је поручио да је „важно у овом тренутку очувати јединство“.

„Уставни суд БиХ је лакрдија правног система, а спекулативно и манипулативно деловање људи који су учествовали у доношењу ове одлуке издигло се изнад права. Они су том одлуком поништили своје раније одлуке. Ово је кривично деловање судија Уставног суда које је диктирано из светских центара моћи“, рекао је Додик, пренела је РТРС.

Навео је да су подржали став да се на седници обрате председници политичких партија који су били на консултацијама код председнице Републике Српске Жељке Цвијановић, као и да се обрате шефови клубова како би усвојили закључке које ће покушати да усагласе уочи седнице.

Поновио је да ће тамо где могу да зауставе доношење одлука у заједничким органима БиХ, то и учинити.

„А тамо где можемо да одлучујемо, да гласамо против. То се данас видело и у Дому народа. Тако ће бити и у Представничком дому“, рекао је Додик.

Подсетио је да су у Дому народа четири посланика СНСД гласала против, а један посланик СДС је био уздржан.

„Ово значи да смо посложили нове приоритете“, поручио је Додик.

 

РТРС