Захарова: Украјина је у расулу

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је у интервјуу за лист „Комсомолска правда“ оценила је да се Украјина налази у расулу.

Марија Захарова (Фото: Лола Ђорђевић)

„Да, тамо је све порушено. Тамо је време за крпљење, и то уметничко. Држава се распада, треба је саставити. Какав продор? О чему говоримо?“, прокоментарисала је Захарова питање да ли се може очекивати продор у Украјини.

Она је апеловала да се не користе клишеи, који с времена на време „подмећу из Кијева“.

Према њеним речима, украјински народ је преживео многа искушења, али су их ипак превариле пароле „наранџасте“ револуције и људи, који се представљају као Украјинци.

Захарова је уверена да су политичари у тој земљи „обукли народну ношњу“, како би се представили као заштитници народног интереса.

Међутим, у Украјини постоји много проблема, који су се накупљали дуги низ година, и које је неопходно решити, подсећа Захарова.

Она се осврнула и на актуелног председника Украјине Владимира Зеленског, рекавши да је потребно уложити много напора да би се реализовали циљеви.

„Једноставно треба погледати шта данас представља савремена Украјина. Треба осмислити како да се реше проблеми, који су настали последњих деценија“, закључила је она.

Спутник

Коментари: