Шојгу примио докторат и поручио: Србија има подршку Русије у самосталној политици коју води

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу борави у посети Београду. Србија је прва земља у коју Шојгу долази у званичну посету пошто је поново именован за министра.

(фото:Александар Милачић/Спутник)

Свечани дочек организован је испред Палате „Србија“, док је у касарни „Топчидер“ у Дому Гардеће Шојгуу уручен почасни докторат Универзитета одбране.

Министри Вулин и Шојгу положиће потом венце на Спомен обележје ослободиоцима Београда и на Споменик црвеноармејцу, а затим ће заједно положити капсулу у спомен плочу „Вечне ватре“.
На крају свечаности приређен је и културно-уметнички програм.

Анастасија Хољц извела је у пратњи ансамбла Станислав Бинички две нумере „Човек без среће“ и „Ово је Србија“.

Вулин: Мир у којем живите је последица јаке војске

Министар одбране Србије Александар Вулин захвалио се Шојгуу на посети, истакавши да му је драго што се један руски генерал „уписује“ у докторе наука на том Универзитету.

Учинили сте нам велику част што се међу наше докторе науке уписује генерал армије РФ и што можемо да вас зовемо нашим, а да наши кадети једног дана могу да кажу шта су од вас научили.

„Уз Путина сте од једне деморалисане војске направили војску без премца у свету која је у стању да заштити мир. Мир у којем живите је последица јаке војске. У политици постоје само интереси, нема љубави-то важи за све оне који нису упознали нашег друга и брата генерала Шојгуа“, рекао је Вулин.

Шојгу примио докторат и честитао Србији Дан државности

Он је навео да је за њега велика част што је постао почасни доктор Универзитета.

Руски министар одбране је сумирао резултате досадашње сарадње и подсетио на вековну блискост и духовне везе.

Он је подсетио на једнострано проглашену независност Косова којом су, како је рекао, прекршена сва међународна правила.

Рекао је и да Србија има подршку Русије у самосталној политици коју сада води.

Руски министар је подсетио да су Србија и Русија заједно ратовале у 19. и 20. веку, наводећи да је јако битно да се истррија не фалсификује.

Посебно је истакао захвалност на томе сто Србија заједно са Русијом учествује у обележавању 75 година од велике победе, укључујући и централну манифестацију која ће бити одржана 9. Маја на Црвеном тргу.

Спутник

Коментари: