Тачи о непотчињавању Вашингтону

Будућност такозваног Косова је у рукама западних елита, изјавио је председник такозваног Косова Хашим Тачи уочи путовања на Минхенску конференцију.

Према његовим речима, покушаји деловања без координације са „партнерима“ довешће до тога да ће Косово бити у међународној изолацији без шанси за економски развој или политичка достигнућа.

Ова изјава дата је на позадини западних захтева да се одустану од такси на српску робу које је Приштина раније увела. Овај корак, заједно са стварањем војске, довео је до престанка дијалога са Београдом о питању статуса Косова.

Сада су амерички председник Доналд Трамп и државни секретар Мајк Помпео „благословили“ Косово пажњом, каже Тачи, наглашавајући да Приштина не би смела пропустити ову прилику.

„Ако искористимо ову прилику, можемо добити деценијама економског раста. Ако пропустимо, остаћемо назад, мучени, у међународној изолацији, без шанси за економски, политички или дипломатски успех “, рекао је шеф псеудо-републике.

Како је Њуз Фронт раније објавио, шеф косовске „владе“ Албин Курти рекао је да је Приштина спремна да жртвује чак и изгледе за решавање кризе, само да би Србију оставила без ичега.

Коментари: