Вулин и Шојгу положили капсулу на спомен-плочу „Вечне ватре“

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу борави у посети Београду. Србија је прва земља у коју Шојгу долази у званичну посету пошто је поново именован за министра.

Министарство одбране Републике Србије

Свечани дочек организован је испред Палате „Србија“, док је у касарни „Топчидер“ у Дому гарде Шојгуу уручен почасни докторат Универзитета одбране.

Министри Вулин и Шојгу положили су потом венце на Спомен-обележје ослободиоцима Београда и на Споменик црвеноармејцу и положили капсулу на спомен-плочу „Вечне ватре“.

На крају посете, Шојгуа је на радном ручку примио и председник Србије Александар Вучић који му је добродошлицу пожелео уз дуњевачу. Осим Вучића и Шојгуа, састанку су присуствовали министри одбране и спољних послова Александар Вулин и Ивица Дачић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, амбасадор Русије у Београду Александар Боцан Харченко и војни званичници Србије.

Председник Србије Александар Вучић објавио је на свом Инстаграму да је од руског министра одбране добио на поклон његове цртеже и графике.

„Хвала Сергеју на посебном поклону, брошури његових цртежа, графика и радова у дрвету“, написао је Вучић на инстаграм профилу budućnostsrbijeav.

Вучић је свом госту поклонио ловачку пушку марке „Црвена застава“.

 

Спутњик