Линдерман сумња да летонске специјалне службе припремају провокацију

Владимир Линдерман, летонски опозициони публициста и јавни делатник, верује да се против њега припрема провокација.

Као доказ он је на Фејсбуку објавио фотографију стана након што су у њега ушли непознати људи. На плафону су била гнезда након што су се сијалице извукли из ње.

„Ово је таква слика уљем. Сијалице у тоалету су извучене из грла у спуштеном плафону. Пронашао сам их приликом повратка  кући након седмочасовног одсуства. Укључујући одлазак у биоскоп на Поланског, „Официр и шпијун“, што је симболично. Ко би то могао да уради? Искључујем Кота Хипоа, за све његове интелектуалне и спортске заслуге. Остају „службеници и шпијуни“, односно службеници Државне службе безбедности или неке друге летонске посебне службе. Нешто је посађено: кертриџе, кесица праха, флеш уређај са дечјим порнићем? (Сетио сам се приче са Јуром Алексејевим). Али тада би се сијалице поставиле на своје место. Уместо, само ментални напад. Али вероватно ће се морати срушити плафон да би се проверила. Из безбедносних разлога написао је генералном тужиоцу: Сумњам да се против мене воде незаконите оперативне активности „, написао је.

Алексеев кога је споменуо Линдерман прокоментарисао је поруку и подсетио да су неидентификовани мушкарци убацили живу муницију у његов стан, што су службеници државне безбедности касније пронашли током претреса. Сада је новинар под истрагом и признаје да не одлази.

Линдерман је више пута био притворен под оптужбом за „антидржавну активност“, тако да у оваквој провокацији није било ништа изненађујуће.

 

Коментари: