Борба за Белу кућу: Удар на Бенија Сандерса, Трамп принуђен да га брани

Председник САД Доналд Трамп сматра да Демократска странка намерно пушта вести да Русија подржава Бенија Сандерса, покушавају да га елиминишу из кандидата за председника државе.

 

Трамп је написао на друштвеним мрежама да Демократе у Конгресу почињу кампању дезинформација. По његовим речима, лажне вести да Русија симпатише Сандерса помоћи ће им да га уклоне из кандидата, преноси Спутњик.

Он је написао још један твит посвећан овој теми. У њему је назвао представнике Демократске партије нерадницима. По његовим речима, они не жели да Сандерс буде њихов кандидат, због чега има лоше шансе.

„Све је фалсификовано против Берни Сандерса“, додао је Трамп.

Раније је Вашингтон пост објавио чланак у којем амерички чиновници оптужују Русију да помаже Сандерсу. Како се наводи, Русија покушава да помогне његову председничку кампању. Сандерс је позвао руског лидера Владимира Путина да не учествује у америчким изборима.

„Русија је 2016. године искористила интернет-пропаганду да посеје раздор у нашој држави и ја знам да ће они то поновити 2020. године“, додао је политичар.

Коментари: