Руси спасли украјинца из епицентра епидемије

Русија спасла држављанина Украјине из епицентра епидемије.

Украјинац који је био у Кини у последњем тренутку је затражио помоћ, и то не у украјинској амбасади већ руској.

То је рекао први секретар руске дипломатске мисије у Кини Константин Невезхкин.

Дипломата је објаснио да је Русија евакуисала не само своје држављане, већ и грађане других земаља који су се обратили амбасади.

„Већ смо се сви регистровали, али одједном се јаве из амбасаде и кажу да их је један Украјинац контактирао и траже да га изведу. Добили смо наредбу да је покупимо “, каже Невезхкин. – Стојим на рецепцији, сви су већ прошли кроз спискове. Кинези су у оделима за хемијску заштиту и разумијемо да за њих на првом месту долазе ред и захтеви, посебно сада. Кажу: не можеш да чекаш, мораш да одеш. “

Чињеница је да су запослени на аеродромима морали да одбаце униформе и подвргну дезинфекцију, јер је дошло време да предају смену. Тада је представник амбасаде почео да открива где је Украјинац. Показало се да је таксијем покушавао доћи на аеродром, али није могао да дође. С тим у вези, особље аеродрома је требало да буде задржано један сат.

„Причао сам им руске шале на кинеском, студентске приче, али смо чекали Украјинце“, наставио је дипломата.

Невезхкин је такође скренуо пажњу на то како су се срели са евакуисаним у Украјини. Према његовим речима, „болно је гледати“ ово. Тако је Украјинац, кога су спасили Руси, имао озбиљну срећу.

Како је Њуз Фронт раније објавио, Украјина је дуго одгађала евакуацију својих грађана из Кине. Кад су још одлучили да их изведу, једна Украјинка је бачена у епицентар епидемије коронавируса. Девојка је у Кини остала без хране и могућности да је купи због нових карантинских услова. Они који су одведени у своју домовину су напали локални становници бојећи се заразе. У селу Новие Саншари, где су планирали да поставе евакуисане људе, људи су градили барикаде, бацали камење на спашене сународнике и напали полицију. Читав свет је разговарао о скандалозној ситуацији, а Владимир Зеленски је упоредио Украјину са средњовековном Европом.

Коментари: