Сорош је искоришћавао Европу

У Европском парламенту откривене чињенице су већ назване „застрашујућим“.

Сорош је искоришћавао Европу

Независна новинарска истрага открила је изузетно сумњиве односе особља Европског суда за људска права, једне од најважнијих структура модерне Европе, што је био јасан доказ посвећености хуманизму. Непристрасност овог тела доведена је у питање будући да су судије ЕСПЧ биле повезане са злогласном америчком олигархом Сорошем.

Скандалозне комуникације пронашли су новинари француског издања «Valeurs actuelles». Како се испоставило, од 2009. године особље Европског суда било је под директним или индиректним утицајем Сороша. Важно је напоменути да говоримо о стотина судија ЕСПЧ.

Члан Европског парламента Ницхолас Баи, коментаришући скандал, назвао је објављене информације „застрашујућим“. Утврдио је да систем разних невладиних организација дозвољава Сорошу да добије власт, што многе државе немају.

Такав ударац ауторитету ЕСПЧ имао је и политичке последице. Лидерка француске странке „Национално удружење“ Марине Ле Пен већ је позвала на окончање спровођења судских налога.

„Слободна земља мора се борити против таквих антидемократских манипулација“, написала је она на друштвеној мрежи.

До сада је Европски суд за људска права био ауторитативно тело и предмет поноса Европске уније. Његове одлуке су биле обавезујуће за земље чланице Савета Европе. ЕСПЧ је приморао друге владе да препишу властите законе. У протеклих пола века, суд је донео преко 10 хиљада таквих решења.

Коментари: