Немачка је на почетку епидемије коронавируса

Немачки министар здравља Јенс Шпан рекао је да је земља „на почетку епидемије“ коронавируса док власти на западу Немачке спроводе тестове на десетинама људи који су потврдили да су били у контакту са паром зараженим Ковидом-19.

Један 47-огодишњак је у тешком стању у Универзитетској болници у Дизелдорфу, а његова супруга која ради у вртићу је такође позитивна на коронавирус.

Немачка, која за сада има 19 потврђених случајева заражених, спрема се за повећање тог броја после ширења заразе у Италији.

„Ми смо на почетку епидемије кронавируса у Немачкој“, рекао је немачки министар здравља Јенс Шпан новинарима.

Влада је саопштила вечерас да ће формирати специјалну групу за борбу против епидемије.

Званичници немачке покрајине Северне Рајне-Вестфалије раније су рекли да је заражени 47-огодишњак из места Гангелт на холандској граници и да је последњих дана био у контакту са бројним људима, био је на карневалу, а такође и кад је био у болници у Келну на невезаном прегледу.

Шеф здравственог одељења Келна рекао је да је човек био у контакту са 41 особом, укључујући неколико лекара и болничарки, од којих најмање једна особа показује симптоме болести.

Школе и обданишта у области Ханзберг, где се случај десио, остаће затворени до понедељка. Шеф управе града позвао је људе који показују симптоме обољења да остану код куће и контактирају свог доктора телефоном.

Коментари: