Затворен гранични прелаз Враћеновићи

Гранични прелаз Враћеновићи, на путу Никшић- Билећа, од данас ће бити затворен због изградње саобраћајне инфраструктуре на заједничком граничном прелазу, најављено је из Министарства унутрашњих послова Црне Горе.

Влада Црне Горе је раније усвојила информацију о потреби привременог затварања граничног прелаза Враћеновићи, за период од 90 дана, најкасније до 1. јуна.

„МУП предузима активности на изградњи савременог заједничког граничног прелаза Враћеновићи /Црна Гора/-Делеуша /БиХ/, у Враћеновићима, на путном правцу Никшић-Билећа“ – истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је новац за изградњу граничног прелаза обезбеђен секторском буџетском подршком ЕУ с циљем унапређења система интегрисаног управљања границом.

Из црногорског МУП-а су навели да ће у периоду затварања граничног прелаза Враћеновићи саобраћај бити преусмерен на друге граничне прелазе за међународни путнички и робни саобраћај.

То се пре свега односи на гранични прелаз Илино Брдо-Клобук на путу Никшић-Требиње, прелаз Шћепан Поље-Хум на путном правцу Плужине-Фоча, као и на прелазе Ситница-Зупци на путу Херцег Нови-Требиње, Метаљка-Метаљка на путу Пљевља-Чајниче и Шула-Витина на путу Пљевља-Фоча.

У саопштењу се наглашава да ће граничне полиције и царине Црне Горе и БиХ повећаним ангажовањем својих службеника обезбиједити адекватне мере с циљем убрзања граничних процедура.

„Благовремено ће бити израђен елаборат привремене саобраћајне сигнализације како би се адекватно усмерили учесници у саобраћају на коришћење алтернативног граничног прелаза. То укључује и постављање сигнализације на раскрсницама Вилуси, Мељине, Билећа и Требиње“ – закључује се у саопштењу.

Коментари: