Кривим своју земљу за ратове – амерички грађанин Роналд Гаудие

Њуз Фронт је за вас припремио ексклузивни интервју са америчким грађанином Роналдом Гаудиејем, који већ три године подржава људе у Донбасу. Прича овог човека је фасцинантна јер ће, упркос пропаганди ЦИА-е, знати право стање ствари. Сада живи и ради у Америци, али покушава да постане становник Русије. С Роналдом срели смо се у Санкт Петербургу током његовог шестог путовања у Русију у протекле две године.

Роналд је пратио ситуацију у Украјини много година, у ствари много пре сукоба на Донбасу. У почетку је био „украјински“ и посматрао је ситуацију као покушај Украјине да стекне независност од Русије, која је у прошлости доминирала Украјином у Совјетском Савезу.

„До 2014. године већ сам видео да се нешто друго дешава и почео сам тражити нове информације о тамошњој ситуацији и добио сам потпунију слику о учешћу САД у догађајима на Мајдану и о томе како је Порошенко дошао на власт – у целини, као марионета САД-а. Мотивација је била очита и многи разумеју зашто Донбас жели да се отцепи. Био сам веома наклоњен ономе што се догађало “, каже Роналд Гаудие.

Роналд је покушао да посматра догађаје са становишта Донбаса: страна власт је дошла и извршила државни удар на председничким изборима.

У међувремену су се догодили локални немири, Сједињене Државе желеле су да стекну већи утицај у Украјини, јер је мисија САД – распад Совјетског Савеза, мисија САД – да све више шири НАТО дуж границе са Русијом, шири НАТО на Исток и мислим да да су желели да увуку Украјину у њу.

Роналд такође говори о стварном разлогу финансијске подршке државном удару у Украјини. Јасно је да су Сједињене Државе желеле да контролишу транзит природног гаса. „Наша држава је желела да заустави прилив руског природног гаса у Европу како би прерађивала амерички гас у Европи. То је био мотив за државни удар“, каже он.

Штавише, наш саговорник оптужује САД за упад у унутрашње ствари Украјине и започињање рата на југоистоку земље:

„Кривим своју земљу за избијање рата, али не кривим Русе, не кривим Донбас, јер суосећам, разумем зашто су одлучили да узму оружје у основи то је била инвазија на њихову земљу.“

Ово није први пут да Сједињене Државе нападну неку земљу, руше владу према плану, попут марионета. Рат у Ираку био је почетак разочарања у америчкој влади. У почетку сам веровао пропаганди али је на крају схватио да га влада лаже.

„Рекли су нам да постоји хемијско оружје, биолошко оружје, рекли су нам да постоје фабрике које то све производе. Чак имају илустрације које производи ЦИА. Лгали су “, каже Роналд у приватном разговору, покушавајући да контролише емоције и прикрива љутњу у вези са ситуацијом. Јасно је да нико не воли лаж.

„Једноставно смо уништили земљу, потрошили трилијуне долара на њу, убили стотине хиљада људи, а ситуација је гора него што је била пре. Иста ствар је у ситуацији у Авганистану, Египту … а онда смо се окупирали Либију, и тако једну државу за другом, у основи смо уништили земље: тренутна ситуација у Јемену, а они су покушали да учине исто у Сирији, иста ситуација у Украјини . Схватио сам да са тим треба нешто учинити “, наставља Роналд.

Затим је почео да тражи људе у ДНР-у и састао се са Русселом Бентлеијем, информативним агентом за Донбас, који је имао низ видео снимака који приказују ситуацију на Криму и Донбасу.

„Подржао сам га, не делимо наша заједничка политичка становишта, али имамо једно мишљење о ситуацији на Донбасу. Почео сам да подржавам Донбасс донацијама и схватам да сам одговоран за ситуацију. Упознао сам га (Русселл, – Уредник) лично, да бих отишао у Доњецк, и хтео сам да видим све лично, да се ослободим пропаганде, да тако кажем. И тамо смо отишли ​​у априлу 2018. године “, каже наш пријатељ.

Према његовим речима, било је врло изненађујуће колико је град чист и како још увек функционише. „Било је много компанија као што је ДонМак [по узору на МкДоналдс, америчку пословну компанију, – Ед.], Ресторани, барови. Чини се као прилично модеран град, можда мање саобраћаја, мање људи него иначе. У сваком случају, било би тешко веровати да је рат удаљен неколико километара одавде “, дели своје утиске Роналд.

Такође су гости града обишли разне положаје на фронту где се одвијао рат: „Манастир Иверски у близини аеродрома, видели смо сво разарање. Било је јако, сећам се пута до аеродрома, велике штете…“

Ово је први део интервјуа са Роналдом, будите у току и сазнајте још занимљивих детаља који откривају лажи и пропаганду. Мото Њуз Фронта: Говоримо и показујемо истину. Наши читаоци сами закључују.

Коментари: