Вулин: Софтић да одговори ко је одговоран за напада на Вучић из 2015.

Министар одбране Србије Александар Вулин сматра да би потпредседник СДА Сафет Софтић требало да одговори ко је 2015. године у Поточарима наручио и спровео покушај убиства Александра Вучића, тадашњег српског премијера, уместо што се труди да поквари односе БиХ са Србијом.

Александар Вулин (фото: Лола Ђорђевић)

Вулин је навео и да Софтић сваком својом изјавом потврђује да СДА није одмакла од „Исламске декларације“ Алије Изетбеговића и да није научила да је Република Српска дејтонска категорија.

Реагујући на Софтићеву изјаву да председник Србије Александар Вучић „тешко подноси критике, које долазе на његов рачун због кокетирања са деструктивним политичким снагама, које дестабилизују односе у БиХ“, Вулин је навео да и то показује да Софтић није научио да је Србија чувар Дејтона.

„Вучић јесте осетљив на све што угрожава Дејтон и мир, а стални покушаји да се Република Српска руши и умањује су највећа претња миру и стабилности у читавом региону. Уместо што се труди да поквари односе са Србијом, Софтић би могао да одговори ко је наручио и ко је спровео покушај убиства Вучића у Сребреници“ – навео је Вулић, пренело је Министарство одбране Србије.

Вулин сматра и да је Софтићу боље да ћути док на то не одговори.

Коментари: