Пушков о изјави украјинског посланика: Нуклеарно оружје не треба да имају незреле нације

Поводом изјаве украјинског посланика који каже да му је жао због тога што Украјина не може да баци на Русију атомску бомбу, руски сенатор Алексеј Пушков одговара да нуклеарно оружје не смеју да имају незреле нације са неодговорним елитама.
Пушков о изјави украјинског посланика: Нуклеарно оружје не треба да имају незреле нације

„Било је веома мудро лишити Украјину 90-тих година нуклеарног оружја. То оружје не треба да имају незреле, неформиране нације са неоговорним елитама“, написао је Пушков на Твитеру.

Изјава Потурајева, каже Пушков, смао потврђује ту тезу.

Посланик украјинске Раде Никита Потурајев каже да му је жао због тога што Украјина не може да баци на Русију атомску бомбу.

Он је то рекао програму ТВ канала „Укринформ“.

На презентацији новог украјинског телевизијског канала за Донбас и Крим, тај украјински посланик је изнео претпоставку да ће Москва водити „радиоелектронску борбу“ против извештавања Кијева.

„Још немамо атомску бомбу да је бацимо на Москву, а то је најефикаснији начин да решимо тај проблем једном заувек“, рекао је он.

Украјински политичари често дају апсурдне антируске изјаве.

Прошле године, пре избора за председника Украјине, председнички кандидат Ина Богословска је предложила да се односи са Русијом изграђују уз помоћ графитних бомби.

Она је тада изјавила да је производња такве муниције део њених будућих „стратегија“ према Москви.

За руске политичаре су такве „претње“ абсурдне.

Спутњик

Коментари: