(ФОТО) „Закон ступио НА СНАЗИ“: Управа за некретнине припрема терен за отимање светиња

Допис Управе за некретнине, бр. 02-488/1, од 20. фебруара ове године, упућен начелницима подручних јединица, потврђује да Влада, упоредо са „дијалогом“ који је отворила са представницима СПЦ у Црној Гори, убрзано припрема терен за спровођење срамног Закона о слободи вјероисповијести.

(ФОТО) "Закон ступио НА СНАЗИ": Управа за некретнине припрема терен за отимање светиња
фото: ИН4С

Осим тога, увјерићете се и да су чиновници, који би у складу са срамним законом требало да одлучују о судбини светиња, добронамјерни таман колико и писмени!

„Дописом бр. 0201/443 од 22. 1. 2020. године Управа за имовину се обраћа са захтјевом да се доставе сви листови непокретности и посједовни листови у свим политичким општинама у Црној Гори, за све непокретности које су уписане на све вјерске заједнице као и на вјерске објекте који представљају културно историјске споменике и сходно позитивним законским прописима су уписани као својина Црне Горе са субјектом располагања Влада Црне Горе иии локалана самоуправа.

Како је Закон о слободи вјероисповјести или увјерења и правном посложају вјерских заједница („Службени лист Црне Горе“, бр. 074/19 од 31. 12. 2019) ступио на снази (!!!), обавези сте да поступите по захтјеву Управе за имовину и издате листове непокретности посједовне листова.
С поштовањем…“

Можда неко и образложи на какве се политичке општине мисли… И на какве „листове непокретности посједовне листова“.

 

Ин4С

Коментари: