Русија поручује Украјини: Бацате новац на примитивну пропаганду

Предлог посланице Врховне раде Јевгеније Кравчук да се до становника Донбаса и Крима „допре“ путем телевизије члан спољнополитичког одобра Савета Федерације Русије Сергеј Цеков оценио је као крајње примитивну идеју и бацање новца.

Русија поручује Украјини: Бацате новац на примитивну пропаганду

„То је апсолутно примитивна идеја и бесмислено бацање буџетског новца у Украјини. Боље би било да тај новац намене помагању сиромашнима у Донбасу, пензионерима и особама са инвалидитетом, које су они заборавили“, објаснио је Цеков.

Руски сенатор је такође навео пример резултата кримског референдума одржаног 2014. године, када су, упркос „сталном идеолошком раду“ украјинских власти, Кримљани гласали за уједињење с Русијом.

„Слична је ситуација и у Донбасу, где су се такође бавили идеолошком обрадом људи. А резултат је нула. Када постоје унутрашња убеђења, веза са сопственом прошлошћу, добро разумевање и познавање историје, никаква пропаганда не утиче на људски ум“, закључио је Цеков.

Кравчукова је раније у интервјуу за издање „Апостроф“ предложила да се до становника Донбаса и Крима „допре“ уз помоћ телевизије.

Према њеним речима, информативне емисије требало би да се временски подударају са почетком полицијског часа на територији самопроглашене Доњецке и Луганске народне републике и да се приказују у 23 часова.

Посланица је, додуше, признала да је  истакла за шест година Кијев „изгубио пуно времена“, те да ће зато бити веома тешко „допрети“ до становника Донбаса.

Присаједињење Крима Русији

Крим је постао део Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто становника Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом.

Према речима председника Русије Владимира Путина, на питање Крима је дефинитивно стављена тачка.

Спутник

Коментари: