Талибани добили америчко покровитељство, сада желе да преузму власт у Авганистану

Договор са терористима није била добра идеја.

Талибани добили америчко покровитељство, сада желе да преузму власт у Авганистану

Обавештајна служба добила је информацију да милитанти терористичке групе „Талибани“ не намеравају да се придржавају услова споразума раније склопљеног са Вашингтоном, јавила је телевизија Ен-Би-Си, позивајући се на информације америчког званичника упознатог са обавештајним извештајем.

„Они не планирају да испуне своје обавезе“, рекао је портпарол администрације Вашингтона.

Штавише, пакистански извори блиски терористима потврдили су намере талибана да наставе оружане сукобе. Они су злогласни споразум са Сједињеним Државама сматрали америчким покровитељством и због тога су желели да искористе власт у Авганистану.

„Обавестићемо владу Авганистана да је дошло време да мирно пренесе на нас власт у земљи, јер су чак и Сједињене Државе признале наш став“, рекао је један од присталица талибана.

Као што је Њуз фронт раније објавио, крајем фебруара представници Вашингтона и талибанске терористичке групе потписали су споразум који је требао пружити рјешење за оружани сукоб у трајању од двије деценије.

Борбе су се наставиле у понедељак, када су талибани одлучили да је режим прекида ватре готов. Терористи су почели да нападају владине снаге, а 4. марта америчка авијација је наставила нападе на талибане. То се догодило само 5 дана након закључења примирја.

Коментари: