Путин: Доналд и ја смо на ти

Руски председник Владимир Путин рекао је да са америчким колегом Доналдом Трампом није „на Ви“ него „на ти“.
Путин: Доналд и ја смо на ти

„Он мене зове Владимир, а ја њега Доналд“, рекао је руски председник у интервјуу агенцији Тас у оквиру пројекта „20 питања за Путина“.

Он је признао да му је тешко да каже са којим је америчким председником најлакше комуницирао, почевши од Била Клинтона, који је отишао са дужности 2001. године.

„Имао сам прилично конструктивне односе са сваким од њих“, рекао је Путин, посебно издвојивши „добре односе“ са Џорџом В. Бушом, који је на месту председника САД био од 2001. до 2009. године.

Путин је ниво односа Русије и САД на скали од један до пет оценио између два и три.

У позитивне аспекте руско-америчких односа сврстао је сарадњу у борби против тероризма и раст билатералне трговине у протекле две године.

Он је изразио неслагање са ставом да САД могу да уживају ексклузивна права у свету, који је износио и бивши амерички председник Барак Обама.

„Рекао је да су САД изузетна нација, са посебмим, ексклузивним правима у свету. Не могу с тим да се сагласим. бог нас је све стовио једнаким и дао нам једнака права. Зато мислим да је потпуно неутемељено рећи а неки људи треба да имају ексклузивна права на било шта“, закључио је Путин.

Танјуг

Коментари: