Путин: Уверен сам да ће Русија мирно проћи кроз турбулентни период

Председник Русије Владимир Путин уверен је да ће Русија тренутни турбулентни период проћи мирно и достојанствено и да ће сви кључни сектори из ове ситуације изаћи јачи.

Путин: Уверен сам да ће Русија мирно проћи кроз турбулентни период
Владимир Путин (фото: Лола Ђорђевић)

„Чак се ни не надам, већ сам уверен да ће Русија кроз овај турбулентни период проћи достојанствено, мирно, штавише, све су шансе да кључне индустрије гране Русије из ове ситуације изађу много јаче и спремне за даљу, веома озбиљну конкурентну борбу. То ће се, сигурно, одразити на читаву руску економију, и то позитивно“, рекао је Путин на састанку са инвеститорима.

Коментаришући ситуацију са берзанским тржиштима и колапсом цена нафте, Путин је навео да овакви процеси на неки начин стварају проблеме, а на неки начин, напротив, стварају додатне могућности.

Путин је додао да би Влада Русије и Централна банка требало да смање негативне појаве у економији како их грађани не би осетили на себи.

Руски лидер је истакао да ће земље учинити све како би створила услове за рад инвеститора у Русији и осигурати безбедност за улагања и минимализовати ризике.

Спутњик

Коментари: