Са јучерашњег рочишта о паду МХ17: „Руси говорили руски са руским акцентом“, тврди сведок

Са јучерашњег судског рочишта о случају лета МХ17 који је оборен над Донбасом

Анонимни сведок: „Руси су говорили руски са руским нагласком!“

Изузетно велики део извештаја састојао се од демагошких расправа о томе како су руске дипломате детонирале бомбу у Катару и хаковали нечије рачунаре, а да народна милиција „успоставила терор на својој територији“. Стога су сви сведоци страшно уплашени и зато морају остати анонимни. Међу сведоцима је посебно интересантан М58 – „руски добровољац“, који је препознао „руски акцент“. Сведочење „сведока“ снимљено је, али је његов идентитет скривен на снимку.

Ко је он, тај „мистериозни сведок“?

Да је реч о локалном становникуу, онда би рекао да су војници говорили или руски или украјински, али не са руским нагласком! А да је странац, онда руски не би разликовао од украјинског! Око 50% Руса живи у Украјини, а овај је идентификовао војника са акцентом, и то је сведочење! Али на крају крајева, скоро цела Врховна Рада Украјине говори „са руским нагласком“. Већина – чисто на руском. Злочин откривен, можемо да се разиђемо!

Поред тога, како се уопште појавио „сведок“ одмах поред БУК-а, а да нико није обратио пажњу на њега, и како није видео да се лансира ракета? Прилично лоша измишљотона… Ако се оптужбе заснивају на таквим доказима, боље да не спроводе суђење, већ да Холандија одмах прогласити ко је крив.

Имајте на уму да је сведок анониман не зато што му прете, већ је анониман јер у овом случају може да игра било коју игру. Немогуће је проверити сведочење! Тиме се доводи у питање проналажења самог сведока тамо где је он наводно био и типа какав је лично чуо и видео. Такође, никад га никоме неће показати, ради његове сигурности…

Техничка страна истраге током два дана се не разнатра УОПШТЕ. НИ РЕЧИ о узорцима тла, ни о радарским подацима, ни о експерименту на пољу Алмаз-Антја. Подсећам да је шеф холандског националног тужилаштва, Вестербек, изјавио да истражитељима није потребна техничка експертиза и да ће се ослонити на сведочење. Стога ћемо гледати овај циркус са тајним сведоцима Путинових злочина.

И таман кад помислимо да ће суђење вечно трајати, тајни сведок број 5 каже да су ракету испалили из руског БУК-а, а сведок број шест да је чуо да је Путин дао директно наређење. Са таквим „уверљивим доказима“ сам процес мора бити затворен за јавност. Можете мирно рећи да је Путин (сведок бр. 7) сам све признао.

Главна интрига – како ће Холанђани пришрафити фрагмент ракете са серијским бројем, који су и сами показали?