Бојко Борисов: ЕУ није спремна да се избори са епидемијом коронавируса

Европска унија показала је да није спремна да се избори са епидемијом коронавируса, изјавио је бугарски премијер Бојко Борисов током заседања Савета безбедности те земље.

Бойко Борисов: Светът не е подготвен за подобна епидемия

Бойко Борисов: Светът не е подготвен за подобна епидемия

Опубликовано Novini.bg Среда, 11 марта 2020 г.

 „Ниједна од чланица ЕУ не поседује довољну резерву маски, заштитне одеће, аспиратора, респиратора, навлака за обућу, рукавица. Ниједна – зато што нико није могао да предвиди овакав развој ситуације. На срећу, Бугарска има одговарајућу индустрију: сваки дан се произведе 4.000-5.000 метара тканине, која успешно пролази тестирања”, изјавио је бугарски премијер.

Борисов је подсетио да је у областима које нису захваћене коронавирусом, након биоскопских пројекција и представа неопходно дезинфиковати просторије, а сваки школски дан мора почети подсећањима на мере предострожности.

Он је нагласио да ће се Бугарска изборити с последицама епидемије.

„Шта смо све преживели, преживећемо и ово. Паника, хистерија, куповина намирница…Хране има. У Бугарској и Европи има хране – конзервираних производа, хлеба, брашна – резерве су огромне”, изјавио је Борисов.

Премијер такође жали што свет никада неће сазнати на који начин је дошло до епидемије коронавируса.

Подсетимо, тренутно је у Бугарској забележено шест случајева заразе: два у Софији, два у Плевену и два у Габрову. Пацијенткиња из Софије је у критичном стању, док се стање њеног супруга погоршава.

Коментари: