Шокантно откриће: Вашингтон је био спреман и да плати како би се Европа „утопила“ у епидемију

Епидемија коронавируса учинила је Доналда Трампа фигурантом једног од већих скандала,преноси немачко издање „Welt am Sonntag“.

Шокантно откриће: Вашингтон је био спреман и да плати како би се Европа "утопила" у епидемију
Доналд Трамп

Како се испоставило, шеф Беле куће очекивао је да ће добити ексклузивна права на вакцину против коронавирусне инфекције ЦОВИД-19, коју је развила група научника у Немачкој. Како је Трамп замислио, стручњаци „CureVac“ требали су производити лијек искључиво за Сједињене Државе.

С тим у вези, Доналд Трамп понудио је стручњацима импресивну суму новца. Извор немачке владе напоменуо је да је Вашингтон изнео један услов: „Само за Сједињене Државе.“

„Настојимо да створимо лек за цео свет, али не и за поједине земље“, коментарисао је ситуацију немачки бизнисмен Дитмар Хоп, спонзор програма развоја вакцина.

Као резултат тога, Трумп није постигао свој циљ, већ је изазвао „индиректан, али очигледан спор“ између САД-а и Немачке, пише лист. Компанија „CureVac“одбила је да коментарише инцидент.

Као што знате, сада се ради на неколико експерименталних вакцина против коронавирусне инфекције. Према плановима компаније, до лета се могу тестирати на људима.

Раније је Невс Фронт објавио да је од понедељка Немачка затворила границе са Аустријом, Француском и Швајцарском. Берлин је предузео овај корак како би спречио ширење епидемије и зауставио странце да купују производе у Немачкој, што је већ довело до несташице хране у пограничним регионима земље.

Коментари: