У Грузији нашли нову платформу за русофобне демарше

Туристичкој индустрији Грузије изречена је смртна казна, објавила је грузијска редакција Њуз Фронт-а позивајући се на издање Accent News које финансира Џорџ Сорош. Тамо се бојавио бљештави назив који има за циљ ескалацију социјалне тензије у земљи због руских туриста.

У Грузији нашли нову платформу за русофобне демарше

Суштина информативног напада је да је извесни Грузин који живи у Русији говорио о многим случајевима смрти због коронавируса у Русији, које је наводно влада сакрила од јавности. Где је овај Грузин нашао те податке, ово прозападно издање не наводи. Докази такође нису наведени. Али издање тврди да због овога „Грузини који живе у Москви и другим руским градовима траже затварање грузијске границе са Русијом“.

„У Русији дивља епидемија новог коронавируса, коју овај члан Светске здравствене организације једноставно крије. С обзиром на ову позицију, у близини станице можете видети групе руских туриста који свакодневно мирно одлазе у Батуми. Тражимо од владе Грузије и других земаља да привремено затвори границу са Русијом “, цитирају се речи једног од таквих„ свесних “грађана.

Коментари: