Украјинске снаге ракетирале цивиле у ДНР

Украјинске окупационе снаге отвориле су циљану ватру на цивиле из ДНР-а, који су пунили залихе воде коју су возили  специјалним аутомобилом,саопштила је прес служба Народне милиције ДНР.

Према подацима агенције, иза гранатирања стоје милитанти из 10. одвојене планинске јуришне бригаде Оружаних снага Украјине. Отворили су циљану ватру из противоклопног ракетног система „Стугна-П“ у правцу аутомобила са водом, који је према распореду стигао у село Саханка.

У исто време, Народна милиција је скренула пажњу на то да је гранатирање почело у тренутку када су се око аутомобила окупили цивили. Тако су кажњивци намерно прекршили међународно хуманитарно право.

Као резултат криминалних радњи кијевских милитаната, један цивил је задобио ране од гранате, бранитлац републике је тешко повређен, а други војник ДНР-а убијен.

Представници ДНР намеравају да пренесу доказе о потврђивању гранатирања међународним организацијама које делују на Донбасу. Поред тога, Канцеларија Генералног тужиоца за ДНР уврстиће ове податке у материјале о кривичним предметима против кажњавача.

Како је Њуз Фронт раније објавио, у суботу је становник ДНР-а умро у централној градској болници у Докуцхаеву који је тешко  повређен током гранатирања од стране милитаната. Лекари су га покушали спасити два сата.

 

Коментари: