Влада прихватила пружену руку СПЦ: Поздрављамо спремност Митрополије да уступи своје зграде за стационаре

„Не дамо животе својих ближњих“

фото: ИН4С

Ректор Цетињске богословије, о. Гојко Перовић, поручио је синоћ да Црква стоји на располагању држави са свим својим капацитетима, и да је спремна да уступи своје зграде и установе, ако је потребно правити стационаре.

„Има доста младих који се јављају како да помогну, наше народне кухиње раде. Спремни смо да ставимо на располагање своје зграде и установе, ако је потребно правити неке стационаре. Не дамо животе својих ближњих, сви ми вјерници имамо старије људе у породицама и понављам позив вјерницима да се држе свих упустава надлежних“, рекао је Перовић гостујући уживо у емисији Радио Светигоре и на друштвеним мрежама, у оквиру интернет литије.

Влада Црне Горе поздравила је спремност Митрополије црногорско-приморске да уступи своје зграде за стационаре, и тако да немјерљив допринос у борби против пошасти.

“Позивамо ректора Перовића да достави списак објеката који се могу користити за карантински смјештај, како би стручне службе Министарства здравља сагледале и оцијениле испуњеност услова”, поручили су из Владе.

ИН4С

Коментари: