Трамп вербално напао новинара на конференцији

Амерички председник Доналд Трамп рекао је извештачу Ен-Би-Си да је „ужасан новинар“ пошто га је на конференцији за новинаре у Белој кући питао која је његова порука Американцима који су уплашени због коронавируса и да ли даје лажну наду грађанима САД промовишући недоказане лекове за коронавирус.

Трамп вербално напао новинара на конференцији

На питање Питера Александера шта би поручио Американцима који су уплашени, Трамп је, вртећи главом, одбрусио: „Мислим да сте ви ужасан новинар. То кажем“, пренео је Танјуг.

Амерички председника је с огорчењем рекао Александеру да је упутио „грозно питање“ и оптужио га за сензационализам.

„Дозволите да вам кажем нешто. То је стварно лоше извештавање. Треба са се вратите извештавању уместо што се бавите сензационализмом“, рекао је Трамп и додао: „Много нам је теже да се ујединимо ако имамо непоштене новинаре“.

Александер је у саопштењу потом објаснио да је покушавао да пружи председнику прилику „да охрабри Американце, моју породицу и комшије и моју заједницу, као и мноштво људи који седе код куће“.

„То је била прилика да упути позитивну или охрабрујућу поруку. Видели сте какав је био одговор председника“, написао је Александер.

Додао је да је суштина у томе што је реч о председнику чија су животна искуства веома различита од већине људи широм САД.

„Он није особа која се брине за финансије или која је забринута за своју будућност или се брине где да нађе новац за рачуне или станарину. Уместо да искористи прилику да охрабри Амриканце у вези с тим како би сада требало да се осећају, председник ме је напао“, написао је Александер.

Спутњик

Коментари: