Лукашенко присуствовао вежби борбе с евентуалним провокацијама НАТО

Белоруска војска заузела је своју почетну позицију у оквиру великих маневара, који су постали хитан одговор на провокативне маневре Северноатлантског савеза на границама републике.

Лукашенко присуствовао вежби борбе с евентуалним провокацијама НАТО

То је известила прес служба Министарства одбране земље.

Према наводима агенције, трупе су већ прешле у активну фазу. На депонијама и другим површинама терена завршава се опрема и јачање положаја. Укупно је у маневаре било укључено око 6 хиљада војног особља, као и 200 јединица војне опреме.

„Предстојећи свеобухватни маневари помоћи ће нам да проценимо степен борбене готовости и одговоримо на мултинационалне вежбе Северноатлантског савеза у близини граница Белорусије“, рекао је министар одбране Републике Виктор Хрењин и додао да су оружане снаге земље покренуле своје активности на позадини тешке ситуације на међународној арени.

Као што је Њуз Фронт раније објавио, белоруска војска је одржала заједничке вежбе са војском Велике Британије. Маневри, звани „зимски партизан“, требали су се одвијати на ниским температурама, међутим, такви нису примећени током вежбе. Званично, циљ је био припремити мировну чету засебне ваздухопловне бригаде Витебска, која ће учествовати у мировним операцијама Уједињених нација. Међутим, стручна заједница није искључила да британска војска такође може прикупљати информације о борбеној спремности бјелоруских војника.

Коментари: