На северу КиМ нема заражених коронавирусом

На подручју Косовскомитровачког округа све важне здравствене и државне институције одговорно и успешно функционишу, а на територији четири северне општине до сада није забележен ниједан случај обољења од Ковида-19.

Након вандредног координациони састанка начелника округа Славка Симића са руководиоцима инспекцијских служби саопштено је да је снабдевеност основним животним намирницама добра и да нема потребе за стварањем залиха.

Радно време продавница прилагођено је новонасталој ситуацији и усклађено је са одлуком Владе Републике Србије. Такође, нису примећене озбиљније злоупотребе у смислу подизања цена у велепродајним и малопродајним трговинским објектима.

Апотеке су солидно снабдевене, али се због новонастале ситуације позивају грађани да рационално купују лекове, заштитну опрему као и дезинфекциона средства, и да не стварају непотребне залихе.

Највећи проценат становништва поштује наредбу државног руководства о ограниченом кретању, па је општа оцена да се по том питању озбиљно и одговорно приступило.

Начелник Косовскомитровачког управног округа истакао је да ће се државни органи Републике Србије на Косову и Метохији и органи локалних самоуправа и убудуће управљати према упутствима Владе у Београду, што се такође очекује и од становништва.

У овом тренутку неопходно је одговорно и савесно понашање сваког појединца, како бисмо се сви заједно у што краћем року изборили са пандемијом.

Симић такође апелује на становништво да остане у својим домовима, строго прати, испуњава и поштује упутства надлежних здравствених служби и државног врха Србије, као и упуства кризних штабова за вандредне ситуације у својим општинама.

 

РТС
Аутор: Андрија Игић

Коментари: