Путин наредио привреди: Обезбедите све што треба грађанима и лекарима

Руски председник Владимир Путин наложио је Министарству за индустрију и трговину да обезбеди грађанима и стручњацима сав неопходан материјал за борбу против коронаворуса.

„Надам се да ћете ви и ваше колеге, представници индустрије, урадити све да се сав потребан материјал, инструменти, медицинска опрема обезбеде грађанима и специјалистичким службама, бригадама које раде непосредно са ризичним групама“, рекао је Путин на састанку са министраом индустрије и трговине Денисом Мантуровим.

Према речима шефа државе, медицинско особље, припадници Министарства за ванредне ситуације, граничари, цариници и друге службе треба да имају „све што је потребно за организацију свог посла“.

„Молим вас да ме редовно обавештавате о повећању производње“, наложио је председник.

Према подацима Светске здравствене организације, од коронавируса је до сада оболело 292.000 људи, од чега је 12,7 преминуло. У Русији, између осталог, према последњим подацима.

Подсетимо, укупан број пацијената са Ковид-19 у Русији достигао је 438 особа, од чега је 16 оздравило, а 52.000 се налази под надзором.

Међутим, руски епидемиолог Николај Бојко са Медицинског факултета „Сечин“ изразио је мишљење да би активност новог коронавируса могла нагло да опадне већ у априлу-мају. Он је ипак додао да је маловероватно да ће он у потпуности нестати, пошто се већ веома проширио.

 

Спутњик

Коментари: