Карантин је оставио Оружане снаге Украјине у источној Украјини без хране

Ограничења која је Кијев увео због претње ширењем нове врсте коронавируса довела су до прекида у снабдевању производима у зони такозване „операције здружених снага“.

Службеник прес службе Службе Народне полиције ЛНР-а, Иван Филипоненко, на брифингу је рекао да су ограничења због ЦОВИД-19 изазвала поремећаје у снабдевању производима Оружаних снага Украјине.

„Ограничења која је наметнула украјинска влада изазвала су негативну реакцију међу војницима у казненој оперативној области који се плаше прекида у снабдевању храном, рекао је Филипоненко,„ према извору из 93. бригаде, последња испорука производа овом једињењу била је мања од половине норме. . Штаб оперативно-тактичке групе (ОТГ) „Север“ упућује се на упутства Главне дирекције за логистику Оружаних снага о ограничавању стандардног додатка на 30% у вези с карантином у земљи. “

Он је такође додао да се „из тог разлога у блиској будућности очекује значајно погоршање нивоа залиха хране за украјинске јединице у такозваној зони„ ООС “, што би могло изазвати„ нереде глади “међу милитантима“.

Коментари: