Коронавирус лечи од русофобије – Грузија својим грађанима препоручује да се обрате руским лекарима

Грузијски новинар Бека Квитсиани саветовао је сународнике који су се нашли у Италији да се обрате руским специјалцима, које је Москва послала да помогну Риму у борби против епидемије.

У уторак, 24. марта, известило је грузијско издање Њуз Фронт-а.

Квитсиани је напоменуо да је из личног искуства научио ниво професионализма руских лекара. С тим у вези, он је позвао на одбацивање русофобичне идеологије када је живот у питању.

„Руси имају веома искусне имунологисте и стручњаке за заразне болести, и, што је веома важно, они су пажљиви. Пре годину дана, излечили су ме, болест није била озбиљна, али ипак сам и сам видео њихову професионалност. Ако изненада морате да комуницирате са њима, сетите се да сте у добрим рукама. Није ме брига за политику када је у питању спашавање живота „, рекао је новинар.

Како је Њуз Фронт раније објавио, земље чланице ЕУ су се одбациле из Италије – европског епицентра пандемије – на милост и немилост судбини. Рим није могао ни набавити потребну опрему и лекове. Русија је добровољно помогла републици слањем неколико авиона са хуманитарном помоћи и лекарима.

Коментари: