Главни атрибут америчког сна о хладном рату добија све већу популарност у Сједињеним Државама

Коронавирус који се шири САД-ом присиљава Американце да се врате искуству пре пола века.

Као што је Њуз Фронт раније објавио, Светска здравствена организација предвиђа да ће, с обзиром на тренутна кретања, Сједињене Државе постати глобални епицентар пандемије коровируса ЦОВИД-19.

У складу с тим, Американци су поново почели да гледају у бункере. Клајд Скот, оснивач тексашке компаније Рисинг С, која производи челичне бункере и склоништа за бомбе, уочио је значајан пораст потражње за таквим производима.

„Заиста примећујемо значајан пораст броја поруџбина“, рекао је Скот. – Ситуација се погоршава. Што је ово више уочљиво, активније људи почињу да размишљају о изградњи склоништа. “

Истовремено, амерички бизнисмен је признао да се до сада није суочио са чињеницом да је раст поруџбина повезан са биолошком претњом. Према његовим речима, људи често купују склоништа у зависности од политичких трендова, што може довести до социјалне тензије и немира.

Најскупљи бункер који нуди компанија Рисинг С вредан је 8,35 милиона долара. Подземни комплекс Аристократ укључује сауну, теретану, пресс центар, куглану, оружарницу и базен.

Подсетимо да су бункери постали популарни атрибут у САД-у усред карипске кризе. За време озбиљног погоршања, које је претило да се претвори у нуклеарни рат, Американци су градили склоништа за бомбе чак и у дворишту.

Коментари: