Леонид Ивашов: Коронавирус је могао настати у некој војној лабораторији за прављење биолошког оружја

Руски геополитичар генерал-потпуковник Леонид Ивашов сматра да је вирус корона могао настати у некој војној лабораторији за прављење биолошког оружја.

„Време ће показати… Ако епидемија има вештачки карактер, онда лек сигурно већ постоји“ – рекао је Ивашов.

Када се прави биолошко оружје, објаснио је он, војска то оружје добије тек када се за њега направи лек.

Ивашов је навео да се данас у свету у три земље могу бавити прављењем таквог оружја – у САД, Кини и Израелу.

„Русија се тиме не бави. Својевремено је СССР радио на стварању биолошког оружја“ – рекао је Ивашов за Вечерње новости.

Он је подсетио да је раније је у руској армији постојао врхунски тим хемичара и биолога, који је могао да каже у кратком року да ли је употребљен „бојеви инфективни вирус“ и у којој лабораторији је направљено то биолошко оружје.

Коментаришући то што у време короне НАТО спроводи маневре „Дифендер Европа 2020“, Ивашов је рекао да је свима јасно да Америка и НАТО желе да окруже и изолују Русију да би отежали продају руских енергената у Европи.

„Уверен сам да великог рата са НАТО неће бити, јер у Вашингтону и Бриселу су свесни да је са Русијом опасно улазити у директан сукоб. Али, могуће су локалне провокације и чарке“ – рекао је Ивашов.

Када је у питању Косово и Метохија, Ивашов сматра да Срби сами морају да формирају свој став и одреде свој циљ, као и да је ситуација на Космету тешка, али да се Срби не смеју предавати.

Говорећи о активнијој улози Русије у решавању косовског питања, он сматра да Русија, као велика земља, мора да одреди своје место у светској политици и не смије да попушта Западу.

 

Коментари: