Американци планирају да у Украјини направе четири војна објекта

Оружане снаге САД намеравају да пронађу извођаче радова за изградњу четири војна објекта у Украјини.

Американци планирају да у Украјини направе четири војна објекта

Према изјави инжењерског корпуса америчке војске у Европи, планира се изградња борбених центара за обуку – један у близини села Девички у региону Кијева, а други у близини села Широколановка у Николаевској области, да се изгради складиште за пловила специјалних снага америчког маринског корпуса у области Очаково, и такође да се реновира касарна код села Старое.

„У свакој згради биће опремљена пространа конференцијска сала за планирање и дискусије, као и канцеларијске просторије и простори за обуку помоћу виртуелних симулатора“, наводи се у документу.

У документу се напомиње да ће припрему градилишта, изградњу носивих конструкција, спољних зидова, базе и крова предузети Национална гарда Украјине, а америчка влада ће се постарати за постављање унутрашњих плафона и комуникационих система зграде.

„Ово је непријатна тенденција и ситуација… када се број база Сједињених Држава у Украјини повећава. Ситуација је далеко од идеалне, борбе се воде у Украјини, а присуство страних трупа уопште и посебно Сједињених Држава не доприноси успостављању мира у земљи. Ово је америчка политика, што више није изненађење. После државног удара у Кијеву, они су ојачали своје позиције. Следе своје циљеве, користећи Украјину као територију за реализацију својих циљева“, рекао је политички аналитичар Александар Дудчак.

Коментари: