Руска Дума: Русија је увек помагала братској Србији, па неће ни сада стајати по страни

Русија је увек помагала братској земљи Србији, па ни сада неће стајати по страни, када је пандемија вируса корона захватила све земље, изјавио је члан Комитета за међународна питања у Државној думи Сергеј Железњак.

Руска Дума: Русија је увек помагала братској Србији, па неће ни сада стајати по страни

„Русија је увек помагала братској Србији, а нећемо стајати по страни ни у овом тешком периоду када је пандемија вируса корона захватила све земље. Притом, главни задатак остаје живот, здравље и безбедност руских грађана. Сигуран сам да помоћ коју пружамо страним партнерима у борби против ширења вируса корона никако неће утицати на висок степен спремности Русије да се супротстави вирусу унутар земље”, истакао је Железњак.

Он је додао да се Русија понаша као изузетно одговорна држава и да успева да спречи негативан сценарио развоја ситуације услед правовремено донетих мера епидемиолошке заштите. Посланик је истакао да је Русија спремна да подели своје искуство са другим земљама и да већ помаже Италији, земљи која је највише погођена вирусом у Европи.

„Јуче на самиту Г20 Русија је предложила веома конректне мере, које би, уколико би се примениле на глобалном нивоу, повећале ефикасност борбе против пандемије и ублажиле последице за становништво и светску економију. Наши страни партнери морају показати одговорност и ујединити снаге на делима, а не на речима, тако, како то чини наша земља”, поручио је Железњак.

Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да молба за помоћ Русије, која је стигла из Београда, неће остати без одговора.

Подсетимо, Влада Србије одлучила је на јучерашњој седници да због ситуације изазване коронавирусом затражи помоћ од Русије.

Коментари: