Беране: Србијо молим те помози нам! Занемари власт Црне Горе!

Председник Општине Беране Драгослав Шћекић апеловао је на Србију да тој црногорској општини пошаље респираторе које је одбила Влада Црне Горе.
Беране: Србијо молим те помози нам! Занемари власт Црне Горе!

„Донирајте све респираторе које су здравство Црне Горе, односно функционери Владе одбили да приме као донацију Републике Србије. Ми ћемо у даљој комуникацији са здравственим системом распоредити свих пет респиратора“; навео је Шћекић у поруци председнику Србије Александру Вучићу, преносе „Новости“.

Он је у поруци додао да „вирус не бира ни нацију ни веру ни политичку партију“.

„Сада су најбитнији животи и здравље наших грађана, и нико не сме да се надгорњава на терет грађана и здравственог система. Молим све да своје политичке побуде оставе по страни. Захваљујем председнику Србије и и желим да у овој ситуацији што мање респиратора буде потребно и Србији и Црној Гори, и да епидемија вируса корона прође најблаже могуће“, казао је Шћекић.

Амбасада Србије послала власти Црне Горе ноту да поклања пет респиратора

Амбасада Србије у Подгорици јутрос је званичним дипломатским путем – нотом, обавестила председника Црне Горе, председника Владе Црне Горе, министра спољних послова, као и надлежну службу у Министарству спољних послова о одлуци Србије да поклони пет респиратора Црној Гори, саопштено је из амбасаде.

Амбасадор Владимир Божовић је навео да је одлука Србије и председника Александра Вучића дошла, након изречене и јавно објављене неистине да је Србија конфисковала три респиратора Црне Горе.

Како је навео, Србија и српски народ сведоче стару народну изреку „На муци се познају јунаци“ и потврђују сопствену моралну снагу и величину.

„Србија, коју клевећу, вређају и нападају као небројено пута кроз њену славну историју, отвара своје срце и братски шири руке. Надам се да ће овај дар од срца са љубављу бити прихваћен и симболично представљати прекретницу ка новим и бољим односима Србије и Црне Горе, две братске и пријатељске земље“, навео је Божовић.

Спутњик

Коментари: