Бивши венецуелански генерал предао се Америци због трговине наркотицима

Бивши генерал-мајор Оружаних снаге Венецуеле Кливер Алкала Кордонес, који је живео у Колумбији последње две године, предао се америчкој Управи за сузбијање наркотика (ДЕА), саопштио је лист „Тиемпо“ позивајући се на неименоване изворе.

Бивши венецуелански генерал предао се Америци због трговине наркотицима

Он се предао властима града Баранкиља одакле је у петак одлетео авионом америчке ДЕА у САД, прецизира лист позивајући се на неименоване изворе.

Колумбијске власти дозволиле су Алкали да напусти земљу упркос обустави међународног ваздушног саобраћаја, уведеном у оквиру борбе против вируса корона.

Подсетимо, амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио је раније да је Министарство правде САД оптужило председника Венецуеле Николаса Мадура и још неколико представника руководства те земље за умешаност у трговину дрогом, а Стејт департмент је за информације о Мадуровој умешаности понудио награду од 15 милиона долара, изјавио је амерички државни секретар Мајк Помпео.

Помпео је истакао да су власти САД за Мадура понудиле награду од 15 милиона долара, а за остале оптужене венецуеланске држављане по 10 милиона долара.

Како се још наводи у саопштењу америчког Министарства правде, Мадуру и неколико његових сарадника прети доживотна казна затвора због подигнутих оптужби.

Коментари: