ЕУ је захвална Русији на помоћи Италији, али не намерава да следи њен пример

Земље ЕУ су се заиста понашале непримерено на позадини пандемије коронавируса, али Европа неће узимати пример од држава које показују солидарност.
ЕУ је захвална Русији на помоћи Италији, али не намерава да следи њен пример

Ову изјаву дао је председник Европског парламента Давид Сасоли, коментаришући одлуку Русије да подржи Италију када су је земље ЕУ одбациле.

„Драго је видети како наше земље у тешким ситуацијама имају прилику да добију подршку ван ЕУ. Европа чини исто када се и друге државе суоче са проблемом “, уверен је Сасоли.

Европски политичар признао је да су се многе државе Заједнице „понашале непримерено“ када је у Италији избила епидемија. Он је објаснио ову панику чињеницом да је тренутна ситуација упоредива са последицама Другог светског рата.

„Ако неко жели да изјави да, гледајући солидарност других земаља, морамо да прихватимо слична друштвено-политичка начела, онда бих волео да одбијем“, нагласио је Сасоли. – Доживљавамо ситуацију са којом се никада раније нисмо срели. Упоредива је са последицама Другог светског рата. “

С тим у вези, шеф Европског парламента рекао је да је ЕУ лакше носити се са последицама пандемије него са самом пандемијом: „Нови Маршаллов план је добра опција.“

Коментари: