Лукашенко: Не кријем се од коронавируса, моје дете иде у школу

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да, без обзира на пандемију вируса корона, живи нормалним животом, да се не крије иза „бетонског зида”, као и да његов млађи син Николај иде у школу.

Лукашенко: Не кријем се од коронавируса, моје дете иде у школу
Александар Лукашенко (фото: Лола Ђорђевић)

„Нигде се не скривам. Категорички сам запретио било какве превентивне мере, без обзира на то ко долази. У супротном би испало да људима говорим једно, а да се ја скривам иза бетонског зида. То је веома занимало нашу опозицију. Водим потпуно нормалан живот”, истакао је белоруски лидер.

Он се такође осврнуо на чињеницу да поједини родитељи не шаљу своју децу у школе због вируса корона.

„Моје дете иде у школу. Ја можда и имам могућност да га изолујем, али то не чиним. Неки родитељи не шаљу децу у школу и то је њихова ствар. Не забрањујемо им”, нагласио је Лукашенко.

Он је апеловао на грађане Белорусије да имају у виду да је старија популација ризична група и да то имају у виду сви који на распусту шаљу децу код баба и деда.

„Старији људи су се одазвали на молбу да се мање крећу. Ми смо, наравно, мобилисали све како би старијим особама које су саме донели храну и лекове”, нагласио је лидер Белорусије.

У Белорусији су, према званичним подацима, од вируса корона оболеле 94 особе.

Коментари: