Мадуро одговорио на оптужбе САД: Бедан си, Доналде Трампе

Председник Венецуеле Николас Мадуро одбацио је америчке оптужбе за умешаност у трговину дрогом и истовремено поручио Американцима „да се не петљају са Венецуелом, ако не желе да осете боливарски гнев”, пише шпански лист „Ел Периодико”.

Мадуро одговорио на оптужбе САД: Бедан си, Доналде Трампе
Президент Венесуэлы Николас Мадуро. Архивное фото

„То је дрскост. Ти каубоји нуде новац у замену за људе, који само штите свој народ. Бедан си, Доналде Трампе. Не петљајте се с нама, инаће ћете осетити боливарски гнев”, поручио је Мадуро, преноси „Ел Периодико”.

Према мишљењу Мадура, оптужбе Беле куће само потврђују да их „ми побеђујемо”.

Како је раније изјавио генерални тужилац САД Вилијам Бар, оптужба је заснована на покушају Мадурове владе да преплави америчко тржиште са „30 милиона доза кокаина”.

Самопроглашени вршилац дужости председника Венецуеле Хуан Гваидо подржао је корак америчког тужилаштва.

„Уверен сам да су оптужбе против представника режима основане, и да ће помоћи да се земља ослободи преступничког режима, који је толико година пљачкао наш народ”, изјавио је Гваидо, пише лист.

Раније је Министарство правде САД оптужило Мадура и још неколико представника руководства те земље за умешаност у трговину дрогом, а Стејт департмент је за информације о Мадуровој умешаности понудио награду од 15 милиона долара.

Коментари: