Сад им је и Русија добра: Олигарси моле Захарову да извуче њихову децу из Лондона

„Каква цивилизација! У Енглеској поништавају здравствено осигурање! Немаjу никавих обавеза. Тест кошта 450 фунти. Хоћемо у Русију, само у Русију“, навела је портпаролка Министарства иностраних послова Марија Захарова речи једног богатог Руси који тражи да се врати кући

Сад им је и Русија добра: Олигарси моле Захарову да извуче њихову децу из Лондона
Марија Захарова (фото : Лола Ђорђевић)

.

Захарова је на својој страници на фејсбуку написала да „врло богати људи“ зову МИП и нуде да пошаљу приватни авион у Лондон за своје дете. Они су навели да је „у Великој Британији „хаос“.

Представница руског спољнополитичког ресора је посумњала у њихове речи и предложила им да и даље остану у држави која је „стуб цивилизације“.

Она је додала да су те људе много година правили будалом за њихов новац. По њеном мишљењу, Руси који су одлазили „златом су платили своју пропаст, илузију“, уместо да подрже своју земљу.

„Дакле у многим државама којима сте донели новац, куповали некретнине и градили бизнис, вама су показали врата“, написала је Захарова, додавши да се на аеродромима праве редови од руских држављана који желе да се врате кући.

„Онда, молим вас, почните од основе ствари – поштујте своју земљу и њен народ“, закључила је портпариолка МИП-а.

Као што је познато, елитни делови Лондона постали су потпуно руски, јер је велики број руских олигарха, током последњих деценија, износио свој новац из Русије, куповао најлуксузније виле и дворце у Лондону и другим енглеским градовима. Апели руског председника, па и разне пореске олакшице, да врате свој новац у земљу, имали су врло малог ефекта.

Коментари: