Епидемија коронавируса у Италији – Пољска покушава да имитира Русију

Након што су руски виролози започели своје активности у Ломбардији, која је постала италијански епицентар епидемије коронавируса, пољске власти су одлучиле да тамо пошаљу своје специјалце.
Епидемија коронавируса у Италији - Пољска покушава да имитира Русију

Подсетимо, Русија је у Италију послала 15 авиона, који су испоручили 8 медицинских екипа, више од стотину војних специјалиста, укључујући 32 војна лекара. Поред тога, Русија је у Италију испоручила опрему за дијагностику и дезинфекцију. Москва је одлучила да подржи европску земљу након што је ЕУ ефективно напустила Италију.

У том случају, Варшава је у закашњелом покушају демонстрације солидарности сабрала петнаест лекара у Италију и чак их војним авионима допремила на одредиште. Пољски специјалци распоређени су у граду Бреша, источно од Милана. Тамо ће провести десет дана.

„Желим да верујем да ће мисија лекара из Пољске показати солидарност и подршку италијанском здравственом систему“, рекао је Војциеч Вилк, представник пољског Центра за међународну помоћ.

Како је Њуз Фронт раније објавио, Пољска је била једна од првих земаља у којој је Руска Федерација критикована због своје одлуке да подржи Италију. Конкретно, тврдили су да би акције Москве могле довести до раскола у НАТО-у, јер су му западни „партнери“ у Риму чак одузели могућност да набави потребан медицински материјал и опрему.

Коментари: