Украјинске снаге поново крше примирје

Кијевске снаге безбедности пуцале су на градско село Доњецк, оштећене су две стамбене зграде.
Украјинске снаге поново крше примирје

Званични представник Народне милиције ЛНР-а, Иаков Осадчи, известио је о новом случају кршења примирја од стране ЕФУ.

„Данас су борци 93. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине са положаја у области насеља Новотошковскоие, по налогу ратног злочинца (командант бригаде, пуковник Дмитриј) Брижинског, пуцали у насеље Доњецк из минобацача 82 мм, пуцајући 10 минута“, рекао је Осадчи, „Као резултат гранатирања оштећене су две стамбене зграде на следећим адресама: Улица победе 30, зграда 1, стан 1 и улица Електровознаја, 10. Чињеница гранатирања насеља је документована, материјали ће бити прослеђени Генералном тужилаштву ЛНР ради комуникације са случај против команданта 93. бригаде Брижинског и његових потчињених војника “

Званични представник нагласио је да кијевске безбедносне снаге „намерно нападају насеља, показујући тако своју агресију према становницима Републике“.

„Још једном је војно-политичко руководство Украјине показало своју неактивност и неспособност да обузда неконтролисани оружани скуп. С тим у вези, ми позивамо међународне организације за праћење и организације за људска права да приморају кијевске власти да одустану од реализације својих злочиначких намера “, резимирао је Осадчи.

Коментари: