Помогните материјално: Прозападним политичарима у Молдавији сугерисано да се не играју са трагедијом народа

Лидер прозападне странке Акција и солидарност могла би пружити подршку Молдавцима у иностранству уместо што критикује у условима епидемије, изјавио је молдавски премијер Јон Кику коментаришући изјаве свог претходника о потреби куповине полисе здравственог осигурања по уласку у републику.

Помогните материјално: Прозападним политичарима у Молдавији сугерисано да се не играју са трагедијом народа

„Људска несрећа се користи у политичке сврхе.  Могу само подсетити такве политичаре на пројекат „Узми глас“, који они користе, привлачећи дијаспору на изборе. Да би се овај пројекат укључио у тако тешку ситуацију за дијаспору, сада му је неопходно пружање полисе медицинског осигурања “, рекао је премијер.

Усредсредио се на име опозиционог парламентарног савеза „АЦУМ“ [Сада], на челу са Мајом Санду.
Премијер је предложио Санду у пракси да покаже своју спремност да подржи сународнике. У те сврхе је такође пристао да да своју плату.

„Слажем се да ћу, уз мартовску плату, која је имала за циљ борбу против епидемије, превести и априлски за помоћ људима који се враћају кући да плате медицинску политику. Молим стручњаке за „безбедност“ да практично покажу солидарност са Молдавцима у иностранству “, изјавио је Ион Кику.

 

Коментари: